NODE Venlo

NODE Venlo biedt inspirerende SKJ* geaccrediteerde trainingen voor professionals die werken met kinderen en hun systemen.

NODE-shop biedt daarnaast een groot assortiment aan attributen en poppetjes om een treffend beeld neer te zetten bij systeem-/familie opstellingen. Ook verzorgt NODE Venlo de basiscursus Dup(l)op. Een cursus voor systemische interventies, visualiseren met behulp van duplopoppetjes. Dé pagina voor beeldtaalmateriaal. 

De ‘Pupkes & zo’ zijn verkrijgbaar via de webshop van Node Venlo.

Kijk voor meer informatie op www.nodevenlo.nl en www.node-shop.nl 

*De Stichting Kwaliteitsregister Jeugd (SKJ) is het beroepsregister voor professionals in de jeugdsector. SKJ ziet toe op kwaliteit, toetsing en scholing. Als je op hbo- of wo-niveau werkt in de jeugdhulpverlening, en je hebt direct contact met kinderen en jeugd, dan heb je vrijwel altijd een SKJ- registratie nodig. (Bron: www.skjeugd.nl)

Onlangs is ‘ De Bus’ toegevoegd aan het assortiment van Node-shop. De bus is verkrijgbaar zonder rolpoppetjes én in combinatie met rolpoppetjes.

Een metafoor die gebaseerd is op "het humeur van de bus" (maar dan anders).

Verbeeldt: 
In deze bus is plek voor maximaal 7 "rolpoppetjes". 
- In een hulpverleningsgesprek: welke rollen passen bij jou, wie zit er in jouw bus? Wie zit er achter het stuur? Wie zit waar en wat maakt dat? Welke zou je graag uit laten stappen bij de volgende halte?
- Bij intervisie/supervsie: welke rollen horen bij jouw attitude, bij jou als hulpverlener? Welke rol past je goed, welke zit in de weg? Welke zou je graag inruilen en voor welke? Wat zou het jou opleveren? En wat zou die andere "rol" voor de gezinnen waarmee je werkt veranderen?
- Bij het geven van opleiding: Ervaar wat je vraagt aan de ander in een hulpverleningssetting /coachingsgesprek. Wat verandert er wanneer we jouw "rol" van de achterbank, even laten sturen? Wat verandert er dan? Stel dat we je collega's zouden vragen naar de "rollen" die jou maken tot de professional die je bent, welke rollen zouden er dan in de bus zitten? Bij welke voel je je het meest of juist het minst comfortabel? 

Je kunt de emotiepoppetjes combineren met de bus met rolpoppetjes.Wanneer deze rollen in jouw bus vertegenwoordigd zijn, welke emotie hoort daar dan bij? Stel dat we zouden switchen naar deze emotie, welke andere rollen heb je daar dan voor nodig? 

Node Pupkes zijn gemaakt in opdracht van NodeVenlo/Node-shop.


Flyer

Sinds 2014 maak ik als vrijwilliger deel uit van de Stichting Roparun. Deze stichting ondersteunt doelen en projecten voor de palliatieve zorg voor mensen met kanker. Voor Roparun team Samen Voor Palliatief maakte ik een flyer voor ‘Doorkomst Sevenum’. Doorkomst Sevenum is een speerpunt tijdens de non-stop estafetteloop van ruim 530 kilometer. Een afstand die deelnemende Roparun teams binnen 48 uur hardlopend en fietsend afleggen. Kijk voor meer informatie Https://www.samenvoorpalliatief.nl